България се представя на туристическа борса в Москва с руския комплекс „Камчия“

С щанд от 104 кв. м България се представя на XI международно туристическо изложение „Интурмаркет“ в Москва. Форумът започва днес и ще продължи до 22 март.

На щанда, организиран от Министерството на туризма, ще бъде представен комплексът „Камчия“, който е собственост на Москва, и общините Несебър и Каварна, информира министерството. Предвидени са дегустации на български вина и фолклорни изпълнения. За посетителите ще има демонстрация на техники по иконопис, килимарство и изработване на шевици, допълва пресцентърът на българското ведомство.

Предвижда се и представяне на възможностите за туризъм в България, в което ще участва министър Николина Ангелкова. Тя ще има среща с ръководителя на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов, както и с изпълнителния директор на Асоциацията на туроператорите на Русия Майя Ломидзе и с представители на руски области и региони.

През 2015 г. в изложението участваха 1 450 компании от 138 страни. От сайта на организаторите се вижда, че през тази присъствието ще е по-скромно – 23 държави, включително домакините.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *