България сред най-предпочитаните дестинации в Германия за 2008-ма

Най-популярното списание за туризъм и бизнес в Германия FVW в първия си брой за 2008 г., потвърди тенденцията за възвръщане към „доброто старо време“ и даже засилване на интереса на германските туристи към българските курорти.

Съвместно с авторитетната аналитична агенция GIATA изданието публикува анализ проучване в 16 000 бюра за резервации в Германия. Резултатите сочат, че всички германски туроператори поставят България в списъка на най-печелившите дестинации за миналото лято.

Сега, в началото на годината, когато записванията за Лято’2008 текат с пълна сила, България е поставена сред първите 5 дестинации – фаворити за годината, съобщи Манол Димитров, ръководител на Туристическия информационен център на Съюза на инвеститорите в туризма във Франкфурт на Майн.

Популярното списание URLAUB-Perfekt цитира резултати от анкета, проведена в 1 208 бюра за резервации в Германия. Класацията на най-предпочитаните от немските туристи дестинации води Испания, следвана от Турция, Гърция и Египет. На престижното 5-то място е поставена България, изпреварваща утвърдени морски дестинации, сред които и основни наши конкуренти, като Хърватска, Мароко, Тунис, Португалия и Кипър.

По видове туризъм класацията се води от круизите и почивките със спа и уелнес програми.

Това преодоляване на спада в записванията на германските туристи за България до голяма степен се дължи и на възобновената връзка между германските туристически агенти и българските компании, съобщават от Съюза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *