България ще е домакин на международна среща на малкия и средния бизнес

Международна среща на малкия и средния бизнес ще се проведе от 23 до 27 септември 2014 г. в курорта „Златни пясъци”. Форумът се организира от Сдружението за подпомагане на малкия и среден бизнес – Обединени бизнес клубове (ОБК), с подкрепата на Европейския алианс на малкия бизнес (ESBA).

Очаква се близо 2000 души от България, Гърция, Румъния, Турция Молдова, Украйна и още десетки страни членки на ЕС и бивши руски републики да вземат участие в срещата. Според предварителните проучвания, форумът ще привлече над 5 000 души експерти и посетители.

В програмата е предвидено и търговско изложение с над 300 щанда. Засега интерес към представяне са проявили производители и търговци в сферата на шивашката промишленост, хранително-вкусовата промишлиност, туризма, битова химия, реклама, транспортна и спедиторска дейност, логистика и куриерски услуги.

По време на дискусиите ще бъдат разисквани теми като банковото и алтернативно финансиране на малкия и средния бизнес, международното сътрудничество между дребния бизнес, еврофондове за клъстерите.

Идеята на организаторите е първоначалната среща да запознае представителите на малкия и среден бизнес от различни държави и тя да стане традиционна през следващите години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *