Българи са били част от най-голямата фабрика за нелегални цигари в Европа

Девет българи са били задържани в Унгария при операция на български и унгарски служби срещу прозводството и разпространението на нелегални цигари, гласи съобщение на страницата на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС).

В хода на операцията, проведена на 2 февруари, е иззета готова продукция от 2.3 млн. къса цигари, над 22 тона нарязан и не нарязан тютюн, голямо количество суровини и материали за производство, заготовки за опаковки на стекове, кутии за цигари. При извършените обиски са намерени и заготовки на кутии за цигари.

Според Евронюз това е най-голямата нелегална фабрика за цигари, разкривана до момент в Европа. Операцията е била проведена в близост до унгарската столица Будапеща.

При проведените действия по разследването е установена поточна линия за производство на цигари и професионална поточна линия за рязане на тютюн. Продукция е била предназначена за нелегалния пазар в страни от Европейския съюз.

Акцията е проведена от служители на Държавна агенция „Национална сигурност“ и Главна дирекция „Криминални разследвания“ към Националната данъчна и митническа администрация на Унгария, в координация с Европол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *