Българка е най-добрият брокер на недвижими имоти в Монреал

Българката Валентина Будникова е топ агент в продажбите на недвижими имоти в канадския град Монреал. За седма поредна година тя печели приза за най-добър брокер в Century 21 – компания за недвижими имоти със 7000 офиса в 73 държави и персонал от 100000 души, съобщава изданието за българите в Канада „Български хоризонти”.
Валентина е един от най-известните агенти в Монреал, макар че по образование е химик. Завършила е Лвовския университет в Украйна и говори перфектно руски и украински език.
Преди да емигрира от България в Канада, в продължение на 17 години е преподавала по химия в Техникума по строителна механизация в Пловдив. Била е и сред първите избрани с конкурс директори на учебното заведение. След това се е занимавала с частен бизнес.
През 2001 г. се мести в Канада, заедно със сина си Николай. Поводът е филмовата награда „Еми”, която съпругът й получава. По професия той е аниматор и е сред авторите на популярния анимационен филм „Каю”.
Валентина съвсем случайно попада в бизнеса с недвижими имоти. Неин приятел я посъветвал да се заеме с това, тъй като обича да работи с хора. От друга страна това е пак вид бизнес,с който Будникова била свикнала да се занимава до този момент. Имала и известен опит от България, който й помогнал не само да навлезе в материята, но и да преуспее.
Макар че седем години поред, последно за 2013 г., тя става брокер номер 1, успехът не е лесен. „За да бъдеш победител, трябва да продадеш между 56 и 112 имота на година”, казва тя.
През миналата година Валентина Будникова, която е и председател на Българското културно-спомагателно дружество в Монреал, беше наградена от българския посланик в Отава засвоя принос за запазване на българщината и сплотяване на общността ни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *