Българка студентка в САЩ се състезава за „Кралица на Вселената” под егидата на ЮНЕСКО

Българска девойка е претендент в световния конкурс „Queen of the Universe” /”Кралица на Вселената” – б. р./, който тази година в края на април ще се проведе в Лос Анджелис. 19-годишната Лидия Иванова е студентка по медицина в Града на ангелите, като мечтата й е да стане пластичен хирург. Момичето редовно посещава курсове по актьорско майсторство и се подготвя за престижния конкурс, който се провежда под егидата на ЮНЕСКО с благотворителна цел.

През 2015 г. каузата на надпреварата е подпомагането на образованието на деца от Третия свят. Лидия е спечелила журито на предварителния подбор със своя идея за кампания под мото „Предай нататък, за да сбъднеш мечта“.
Образованието за мен е най-силното оръжие и всеки човек заслужава този шанс, казва момичето.
За да се яви на конкурса обаче тя и останалите участнички трябва да съберат по $ 2000. Засега Лидия е успяла да събере $300 и се надява, че българските бизнесмени в Америка ще я подкрепят, за да представи страната ни на световния конкурс за красота.
„Всички спонсори, които ми помогнат със средства, ще бъдат представени на две страници от каталога на конкурса „Queen of the Universe”, които са специално отделени за България. По този начин аз ще ги рекламирам“, разказва пред в. BG VOICE Лидия Иванова.
Освен че мечтае да стане пластичен хирург, понеже е убедена, че „ако всеки се чувства добре в кожата си и красив, може да постигне много“, българската студентка си е поставила и друга амбициозна задача. За световния конкурс догодина тя ще помоли организаторите да свържат каузата с България. Така момичето иска да помогне на Родината си, защото, по думите му, „тя има нужда“. Според Лидия, ако организаторите на „Queen of the Universe” се съгласят каузата на надпреварата да е свързана с България, много проблеми в родната й страна ще бъдат разрешени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *