Българската ИКЕА свали цените

Считано от понеделник, 1195 продукта за дома са с намалени цени, благодарение на оптимизация на веригата на снабдяване и повишаване на ефективността на вътрешните процеси.
Освен това, цените на всички продукти, посочени в новия каталог, за една година напред, няма да бъдат увеличавани.
Намалението за отделни категории продукти е различно – при някои достига до 50-60%, обясни за Expert.bg Йоана Цонева, маркетинг мениджър на компанията за България.
Намаленията са фокусирани предимно върху мебелите за дневната – това са и най-търсените продукти от българския потребител, уточни Цонева.
Именно дневната е акцентът и в новия каталог на веригата.
Така например, най-купуваният продукт от българите – ъгловият диван Manstad, вече струва 725 лв. при 799 лв. в предходния каталог.
Значително е намалението и при спалните – цената на някои от тях е редуцирана с 29%, посочи още Цонева.
В каталога артикулите с намалени цени са обозначени със знака „нова по-ниска цена“.
С колко точно е намалена цената, както и старата такава, не е посочено, но по думите на Цонева, тази практика вероятно ще бъде използвана занапред, предвид многото запитвания още в първия ден, след пускането на каталога.
Веригата очаква до края на годината вече да държи 10%-дял от родния пазар, както планираше при стъпването си преди година у нас.
Равносметката за първата година показва, че магазинът е посетен от 1.65 млн. потребители, което надхвърля очакваните 1.5 млн. посещения.
Другата новост около компанията е, че тази година каталогът й е интерактивен.
За първи път в историята на веригата притежателите на смартфони ще имат възможността чрез специално иновативно мобилно приложение, достъпно за Android или iPhone устройства, да отключат „добавена реалност” – допълнителна информация от страниците на каталога.
Това става чрез специалните символи, разположени до изображенията на някои сраници – когато мобилното устройство сканира съдържанието на съответната страница, притежателят му ще може да разбере, например, какво се крие зад затворените врати на мебелите или да смени завесите в стаите.
Припомняме, че ИКЕА стъпи на българския пазар през 2011 г. с откриване на магазин в София, чрез договор за франчайз с компанията House Market S.A. Дружеството управлява пет магазина на ИКЕА в Гърция и един в Кипър.
Веригата е основана в Швеция през 1943 г. от Ингвар Кампрад. Днес има 338 магазина по целия свят.

finansi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *