Българската и руската църква ще развиват поклоннически туризъм

Ще бъдат разработени маршрути за поклоннически туризъм на територията на България, които да бъдат популяризирани пред руските туристи. За това се договориха днес заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева и Богородският епископ Антоний, викарий на Руския патриарх, ръководител на Управлението на задграничните учреждения при Московската патриаршия и на Поклонническия център към нея, и Неврокопският митрополит Серафим. Това е първа подобна среща в такъв формат и е ясен знак за желанието на двете страни да активизират тези контакти между тях, съобщиха от Министерството на туризма.

 

Ще бъдат разработени маршрути за поклоннически туризъм на територията на България, които да бъдат популяризирани пред руските туристи. За това се договориха днес заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева и Богородският епископ Антоний, викарий на Руския патриарх, ръководител на Управлението на задграничните учреждения при Московската патриаршия и на Поклонническия център към нея, и Неврокопският митрополит Серафим. Това е първа подобна среща в такъв формат и е ясен знак за желанието на двете страни да активизират тези контакти между тях, съобщиха от Министерството на туризма, информира fakti.bg.„България е много интересна дестинация за поклоннически туризъм за руснаците и можем да увеличим туристопотока и престоя им, ако обединим усилия за популяризиране на тези възможности“, каза зам.-министър Георгиева. По думите ѝ данните показват, че 71% от руските граждани идват в страната ни за морска почивка и основната цел на министерството е да се популяризират и другите възможности за туризъм, които можем да предложим. Според нея в дългосрочен план може да се работи и за създаване на смесени маршрути със съседните балкански държави, които също посрещат много руски туристи за поклоннически туризъм като Гърция и Сърбия. Интерес би представлявало и комбинирането на този вид туризъм с морска или зимна ваканция, стана ясно по време на срещата.

Целта ни е да направим конкретни стъпки за активизиране на поклонническия туризъм между България и Русия, посочи епископ Антноний. Според него България е интересна туристическа дестинация не само за местното население на Руската федерация, но и за нейните граждани, които живеят в чужбина. Имаме повече от 900 енории в целия свят и е важно да обърнем внимание и на тях. България не е достатъчно позната и ние правим с тази среща стъпка за популяризирането й, допълни той.

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *