Българската стартираща компания получи финансиране от 1 млн. долара за развитие

Българската стартираща компания OfficeR&D получи финансиране от 1 млн. долара за развитие на платформата им за споделени работни пространства. Водещият инвеститор в сделката е фондът LAUNCHub заедно с основателите на софтуерната „Телерик“ Васил Терзиев, Светозар Георгиев и предприемача Констант Тедър, бизнес ангел и съосновател на британската компания за видеоигри Jagex.

Продуктът за милиони

Младите предприемачи Мирослав Мирославов и Мирослав Недялков основават OfficeR&D преди близо три години, по време на работата им като разработчици в софтуерната компания „Телерик“, вече Progress. Тяхната цел е да създадат интелигентна централизирана система, която да помага в работата на офис мениджърите при управлението и организацията на големи споделени работни пространства. Техният продукт OfficeR&D е платформа, която на базата на CRM система позволява лесно и удобно менажиране на членовете на споделеното пространство, издаване на сметки и фактури или резервиране на места. Сред клиентите на българския стартъп е един от най-големите играчи в бизнеса със споделени пространства в САЩ – RocketSpace.

Стартиращата компания е печелила редица предприемачески състезания, сред които локалното Betapitch, организирано от първото споделено работно пространство Betahaus, както и беше класирана на първо място на конкурса DigitalK Startup Competition, провел се в рамките на конференията DigitalK 2016, организиранa от „Капитал“ и фондовете NEVEQ и LAUNCHub.

Финансирането

Младата българска компания поетапно преминава през три кръга на финансиране. През 2015 г. получават първата финансова инжекция в размер 30 хил. паунда, осигурена от акселератора за иновации в сферата на недвижимата собственост PiLabs. След по-малко от година OfficeR&D затваря втория кръг на финансиране. Този път сумата от 170 хил. евро е инвестирана от фонда за рискови инвестиции LAUNCHub, подкрепени и от основателите на „Телерик“ Васил Терзиев и Светозар Георгиев.

Несъмнено обаче най-голямото финансово подпомагане компанията получава в края на тази година с последните 1 млн. долара. Инвестицията им е под формата на конвертируем заем (пари, които след време могат да се трансформират в дял) със срок от две години.

В официално прессъобщение един от партньорите в LAUNCHub – Румен Илиев, коментира, че от фонда вярват, че споделените работни пространства са бъдещето на офисите, а пазарът им не показва никакви признаци на забавяне. „Управлението на споделените пространства е недостатъчно развита ниша и за нас е удоволствие да подкрепим OfficeR&D в тяхната мисия да подобрят резултатите и качеството на услугата, информира в.Капитал.

Новата финансова инжекция стартиращата компания ще инвестира в сериозно разрастване на екипа. Към момента общо 12 души работят в България и само един във Великобритания. „Очакваме до края на 2018 да сме приблизително 30 в България и още двама-трима души извън“, коментира за „Капитал“ съоснователят на компанията Мирослав Мирославов. Той и Мирослав Недялков все още притежават мажоритарен дял в OfficeR&D.

Сред целите на екипа на компанията е да станат глобален лидер в софтуера за управление на споделени работни пространства. „Имаме много сериозни планове и желание да развием компанията до много сериозни размери“, казва в заключение Мирославов.

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *