Българска компания зарежда пазара на Англия и Западна Европа с мъжки бизнес чорапи

Млада българска компания започна успешен бизнес с доставки на бизнес чорапи за мъже. Фокусът е върху пазара в Англия и Западна Европа, казва един от предприемачите – Виктор Алексиев.
Идеята му хрумва преди време, когато установява, че когато пътуват по бизнес, мъжете често не взимат със себе си достатъчен брой чорапи с еднакво качество. Така се ражда идеята за TheSocks – продажба до врата на луксозни чорапи за работещи мъже. В началото няма никакъв опит с чорапите. Затова отива с партньорите си в съседна Турция, където за кратко време посещават пет чорапени фабрики и се интересуват от всичко – от материите и начина на шиене, до производствените обеми, доставките и пазара.
Идеята му се развива постепенно и стига до сайт за електронна търговия с мъжки бизнес чорапи, които се купуват.
Асортиментът е с различни имена – the Player, the Barbarian, the Legend, the Samurai, The Millionaire…Качеството е като на големите брандове като Boss, но цените са много по-атрактивни, казва Виктор Алексиев пред entrepreneur.bg. Моделите са разработвани от нулата като смесица от материали, подсилване, ластик, начин на шиене.

Любопитно е как българските бизнесмени са решили да дадат имената на моделите. Един ден се събрали на брейнсторминг относно маркетинга и започнали да анализират как Boss кръщават своите модели. Някой пуска шегата да използват имената на героите от компютърната игра Диабло. Предложението обаче е взето на сериозно и така се появява the Barbarian. Така са измислени и имената на останалите модели. Наименованието е свързано с вида на материала, по какъв случай е подходящо да се носят чорапите, какъв е външният вид.
Например, the Legend е наречен така, защото никъде на пазара не може да се намери миксът на материи 98% модал и 2% ликра. И тъй като материята е фина, мека и по-тънка от обикновения памук, има силна влагопропускливост и е антибактериална, разработчиците решили да увековечат тези „легендарни“ свойства в името на продукта.
The Player е със сини пръсти и пета, на вид е лъскав и здрав при носене. Тази „игривост“ веднага била отразена в името. The Barbarian е удобен и здрав, а моделът the Millionaire е с особена тъмносиня диамантена плетка, която му дава луксозен вид. The Samurai е чорап от бамбук.

В компанията на Виктор в момента работят няколко човека. Той отговаря за маркетинга и стратегията, също с маркетинг, но и с логистиката се занимава Иван, сайтът е поверен на Станислав и Румен. Целта на TheSocks е да доминира пазара на мъжки бизнес чорапи в Европа – онлайн, но и в магазини, както и да пусне серия дамски чорапи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *