Българска компания строи мегафабрика за 25 млн. лева в Плевен

Плевен скоро ще се сдобие с най-модерната шивашка фабрика в света. Или поне с нейно копие.

Местната компания „Димитров“ ООД ще построи в следващите шест месеца новата си производствена база, която е планирана като копие на „най-модерната шивашка фабрика в света“, съобщава кореспондентът в града на специализираното издание„Строителство градът“.

Става дума за швейцарската Zegna, като българското й копие ще има социален център с клуб, ресторант, фитнес, футболно игрище и басейн. Общият размер на инвестицията в производствено-административният комплекс „Десизо – Мони М3“ е в размер на 25 млн. лв.

„Реализирайки този проект, ние ще създадем работа допълнително на около 800 души, с което общият брой на персонала в компанията ще надхвърли 2000 души. В проекта ще бъдат инвестирани допълнително средства от европейските фондове“, обяви по време на церемонията по официална първа копка инвеститорът Магдален Димитров.

Новият комплекс „Десизо – Мони М3“ ще се разположи в терен от 27 хил. кв.м и като цяло се състои от три сгради с обща застроена площ 10 500 кв.м и разгъната – 14 650 кв.м.

Производствената сграда е с площ 10 350 кв.м и включва фабрика за обувки, проектирана от италиански специалисти за обувки от високо ниво, и фабрика за шиене на ризи, дело на специалисти на ErmenegildoZegna.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *