Български екип обещава достъпна виртуална реалност

Българската стартираща компания Intugame си поставя амбициозна цел да направи вируталната реалност достъпна за всички. Двама млади предприемачи – Краси и Георги – стартират Intugame преди малко повече от 6 месеца и вече имат прототип на софтуер, който трансформира плоския сигнал от компютъра в стереоскопичен 3D образ и го изпраща към екрана на телефона.

По този начин потребителите могат да играят любимите си PC игри във вирутална реалност (VR) или да гледат 3D филми, като това ще им струва 10 пъти по-малко средства отколкото биха дали за най-популярното решение в момента – Oculus Rift, тъй като технологията на Intugame използва устройство, което повечето хора вече притежават – смартфон.

Следващия вторник компанията организира събитие в софийиския офис на Launchub, на което всеки посетител ще може да изпробва какво е усещането да играе с иновативния софтуер. Разработката Intugame VR в момента набира средства в платформата за обществено финансиране Indiegogo, като поставената цел е 20 000 долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *