Български предпремачи се включват в световно състезание на идеи

Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи (*ABLE) организира в България първия кръг на международното състезание Get in the Ring (GITR) в партньорство с Центъра по Предприемачество към Университета Еразмус в Ротердам. GITR е едно от най-престижните и отличителни събития по време на Global Entrepreneurship Week (GEW) и тази година ще участват 30 страни.

Първият кръг на състезанието, The Ring Bulgaria, бързо набра популярност сред българските предприемачески среди. Надпреварата ще се състои на 9 октомври във VIVACOM Art Hall, София, а партньори са едни от най-дейните предприемачески организации в страната. Шест отбора, от всичи канидатствали, ще имат възможността да се борят за едно от двете места, които дават право на участие в следващия кръг.

По време на втория кръг, международно жури ще избере осемте отбора, които ще представят своите идеи на Големия Финал. Независимо от тяхното решение, благодарение на своите спонсори, и най-вече основния – Cosmos Technology, организаторите ще изпратят по двама души от отборите победители в Ротердам за своя сметка, където ще им организират целенасочени срещи с инвеститори.

Третият кръг ще бъде по време на Global Entrepreneurship Week и ще се проведе в Ротердам на 22 ноември. По време на събитието участниците ще имат възможност да презентират своите идеи пред инвеститори от световен клас, борейки се за финансиране в размер на €100,000 – €1,000,000, и ще могат да генерират международна акредитация. Аудиторията ще се състои от инвеститори, изпълнителни директори на фирми, бизнес ангели и други предприемачи с възможности за нетуъркинг.

Краен срок за подаване на кандидатури за националните финали е 27.09.2013, 23:59.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *