Български фирми очакват 10 % увеличение на руските туристи у нас

След рекордния миналогодишен ръст от 32%, специалистите в бранша са оптимисти и за предстоящия сезон. Според тях, резервациите до момента показват, че може да се прогнозира увеличение на туристическия поток от Русия това лято с 5-10 на сто.
Любомир Панковски, който е изпълнителен директор на една от най-големите у нас туристически компании, е още по- голям оптимист.
„Очакванията са доста позитивни за тази година. За това може да се съди по обема на ранните записвания, които имаме от руския пазар. Към момента те са повече от 100 % по-големи в сравнение с миналата година. Разбира се, не може да бъде само този показател, защото след края на отстъпките за ранни записвания, може да се намали драстично обема на новите резервации“, подчерта Любомир Панковски.
За нарасналия интерес към България може да се съди и по факта, че в момента се договарят две нови самолетни дестинации в Русия за лятната чартърна програма.
На московското изложение, което е едно от най-големите в света, се представиха 38 български туристически компании и две морски общини.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *