Бюджетният дефицит на Франция спадна с около 2 млрд. евро

Бюджетните приходи на Франция продължават да надвишават държавните разходи, показват данни на френското министерство на финансите. Бюджетният дефицит на страната се сви през първите три месеца на годината до 26,3 млрд. евро спрямо дефицит за 28,0 млрд. евро през същия период на 2014-а година, съобщават от БНР.

Целта на управляващите в Париж е да се свие бюджетния дефицит през настоящата година до 3,8% от БВП, до 3,3% през 2016-а и до 2,7% през 2017-а година.
Правителствените разходи се свиха с 0,2% на годишна база до 88,5 млрд. евро, докато бюджетните приходи се повишиха с 0,7% до 74,3 млрд. евро.

Въпреки че в последно време френската икономика бележи слабо подобрение, правителството продължава да изпитва проблеми при съкращаване на държавните разходи.

Неотдавна президентът Франсоа Оланд заяви, че разходите за отбрана ще бъдат повишени с 3,8 млрд. евро в рамките на следващите четири години, за да могат да бъдат предотвратени терористични заплахи и за запазване на френските военни мисии в Африка и в Близкия Изток. Той също така потвърди, че правителството ще се придържа към плановете за свиване на държавните разходи с 50 млрд. евро за трите години до 2017-а година и че допълнителното военно финансиране ще бъде за сметка на намаляване на финансовите ресурси за други министерства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *