Б. Данев: Няма синхрон между министрите

Пласират се в публичното пространство различни виждания на различни министри и няма синхрон между изказванията им. Това каза председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев пред БНР. Данев визира изказванията на министрите Цветанов,  Дянков и  Младенов.

Според него дългосрочно премахване на плоския данък би било много опасно за икономиката и от друга страна би отблъснало чуждестранните инвеститори. Вчера министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов се обяви за временно въвеждане на подоходното облагане, което означава плоският данък да отпадне. Според Божидар Данев правителството изостава със своите мерки и синдикатите и бизнесът искат да го подкрепят с решения, които смятат, че са приемливи за цялото общество.

Данев каза още, че е належащо мерките да стартират веднага, тъй като всеки изминал ден е опасен за икономиката. Ръководствата на КНСБ, Конфедерацията на труда „Подкрепа“ и шестте национално представителни работодателски организации ще се срещнат с министъра на финансите Симеон Дянков. Те ще обсъдят нови антикризисни мерки за по-бързо излизане на страната от кризата. Вчера синдикатите заседаваха повече от 7 часа по антикризисните мерки, които ще представят днес на министъра в 14 ч. От синдикатите вчера нито потвърдиха, нито отрекоха, че е била обсъждана идеята на социалния министър за отпадане на плоския данък, съобщи БНР. На срещата не са били обсъждани мерките, които синдикатите разпространиха през седмицата с твърдението, че са подготвени от финансовото министерство.
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *