Ветеринари се помолиха за спасението на професията си

Нито политически, нито етнически оттенък имат нашите протести, само проблемите са ни събрали. Това заяви пред колегите си председателят на Съюза на частнопрактикуващите ветеринарни лекари в Разград д-р Станчо Колев. Близо 80 ветеринари и представители на животновъдни организации се събраха на молебен днес край хижа Ахинора. Те са от областите Разград, Русе, Силистра, Шумен и Търговище.

Целта ни е да се помолим за спасението на животновъдството и на нашата професия, обясни Станчо Колев. Няма политически и етнически оттенък, само проблемите са ни събрали. Дано осъзнаят това в София и да ни разберат.

Молитвата бе отправена от представители на две религии – православният свещеник от силистренското село Шуменци отец Михаил и имам Юджел Хайредин от Исперих.

„За вас това не е празник, а зов за правда, аз така го разбирам, за правда и за помощ, защото всеки един труд, който полага даден човек, трябва да получи своето възнаграждение. И дай Боже, с нашите събратя ние допринесем за вашата полза, която вие отдавате именно за нашия народ. Дай Боже, да пребъдва това, което сте решили!“.

„О, Аллах! Приеми този молебен на нашите ветеринар, улесни ги, дай им сили, здраве, търпение и стимул в тяхната работа, дай им рахмет, дай им милостиня. Нека Аллах на тези хора, ветеринари, в тази хубава страна, които търсят своите права, нека да ги улесни и да ги дари със своята милостиня“.

Попът и имамът осветиха курбан от 5 агнета. Ветеринарите обясниха, че молебенът е сред последните ми символични протестни действия, през септември започват ефективни протести. Исканията им са свързани със забавени с осем месеца плащания от страната на държавата на вече извършени имунизации. Ветеринарите настояват и за диалог с властите, когато се извършват законодателни промени, свързани с професията им.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *