Виваком подал оферта за Телеком Сърбия

Осем компании са представили необвързващи оферти за покупка на Телеком Сърбия. Сред тях е и Виваком.Това съобщи министерството на икономиката за сръбския в. „Вечерне новости“, цитиран от БТА, без да уточни за кои компании става дума.

Министерството е доволно от големия интерес към покупката на една от най-печелившите компании в Сърбия, а премиерът Александър Вучич заяви, че Телеком Сърбия няма да се продава насила, а само ако за него бъде предложена добра цена.

За разлика от сега, на търга през 2011 г., когато бяха обявени за продажба 51 процента от акциите на телекома, се яви само един заинтересован купувач – Телеком Австрия. Заради предложената цена, която бе по-ниска от обявения минимум, след няколко продължения на сроковете търгът бе обявен за неуспешен.

По информация на „Вечерне новости“ сега свои необвързващи оферти са дали българският оператор Виваком, Дойче телеком, за който се спекулира, че ще участва в собствеността на сръбския телеком чрез американски инвестиционен фонд, Телеком Словения, който е три пъти по-малък от сръбската компания и сам е обект на приватизация, големият руски оператор Мобил телесистемс, който обслужва над 100 милиона потребители в Русия и региона.

За пръв път в играта е и Европейската банка за възстановяване и развитие, както и големи инвестиционни фондове от САЩ, посочва вестникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *