Вивател ще започне работа със средно 22% по-ниски цени на услугите

До Коледа Вивател ще започне работа със средно 22 на сто по-ниски цени на услугите, съобщиха от „БТК Мобайл“ ЕООД. Във вторник, 20 септември, Вивател е предоставила за сведение в Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) тарифите си, които са средно с около 22 на сто по-ниски от тези на пазара, допълват от дружеството.

„Ценовата политика на Вивател се основава на разбирането за необходимостта от предлагането на качествени услуги, достъпни за българските потребители. Амбицията на новия мобилен оператор е със стъпването си на пазара да стимулира конкуренцията и да създаде условия за драстично намаление на цените на мобилните услуги у нас, които са сред най-високите в Европа“, се казва в съобщението на компанията.

Новият мобилен оператор ще започне дейността си с конкурентни абонаментни планове за бизнеса, частните клиенти и предплатените услуги.

С 20 на сто по-ниска единна цена на минута, в сравнение с тези на пазара, ще заплащат абонатите, които ще ползват предплатената услуга на Вивател. Тя е 52 стотинки, както при разговори в мрежата на Вивател, така и при обаждания към другите оператори.

Ползвателите на предплатената услуга на новия мобилен оператор ще се възползват и от революционно ниски цени за международни разговори – до 59 на сто по-ниски тарифи от тези в мрежите на другите оператори, пише в съобщението.

Вивател е представила в КРС две абонаментни програми за бизнес и частни клиенти със съответно 40 и 10 включени минути за разговори в мрежата на Вивател и към всички фиксирани телефонни мрежи в страната. След изчерпване на включените минути, клиентите на Вивател ще разговарят на изключително конкурентни цени.

На пазара на частните потребители Вивател ще въведе единна цена на минута към всички оператори – 45 стотинки при абонаментна такса от 5 лева. За бизнес сегмента се предвижда ниска месечна абонаментна такса и разговори на преференциални цени без часови зони. В мрежата на Вивател една минута ще се равнява на 27 стотинки, към другите мобилни оператори – 40 стотинки, а към фиксираните телефонни линии – 30 стотинки.

Вивател ще предложи и единна цена за текстовите съобщения (SMS) в собствената си мрежа и към другите мобилни оператори, както и безплатно прослушване на гласовата поща.

От дружеството прилагат и ценовата листа на „БТК Мобайл“ ЕООД в лева без ДДС.

За месечен абонамент бизнес клиентите ще плащат 10 лв., а частните клиенти – 5 лв. Програмата включва съответно 40 и 10 минути разговори. Цената на минута национални разговори в мрежата на vivatel е 0.27 лв. за бизнесабонати и 0.45 лв. за частни клиенти.

Към фиксирани мрежи тарифата е съответно 0.30 лв. и 0.45 лв. Цената към други мобилни мрежи е 0.40 лв. за бизнеса и 0.45 лв. за частни абонати. Цената на минута международни разговори в зависимост от зоната е от 0.75 лв. до 1.40 лв. за бизнес клиенти. Толкова е и за частни абонати.

Тарифата за кратки съобщения (SMS) в мрежата на vivatel и към други мобилни мрежи е 0.15 лв. за всички видове клиенти. Предплатената програма е с една и съща цена на минута национални разговори в мрежата на vivatel, към фиксирани мрежи и към други мобилни мрежи – 0.52 лв.

Цената на минута международни разговори в зависимост от зоната е от 0.99 лв до 2.00 лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *