Вигенин: Борбата с престъпността прелива в борба с демокрацията

© Снимка:vigenin.eu

Евродепутатът-социалист Кристиян Вигенин обяви пред Европейския парламент, че борбата с престъпността, която води българското правителство, „прелива в борба с демокрацията“. В свое изказване по време на провеждащата се в Брюксел пленарна сесия той заяви, че у нас водещите медии са подложени на натиск, че се извършват брутални показни арести на политици, че се повдигат абсурдни обвинения.

По думите на Вигенин някои прокурори погазват публично презумпцията за невиновност, а министри оказват натиск върху съда и раздават присъди от телевизионния екран. „Нов закон позволява присъди само на базата подслушване и показания на анонимен свидетел. Готви се създаване на извънреден трибунал, наричан официално „специализиран съд“. Насажда се страх“, подчерта в изказването си евродепутатът.

Кристиян Вигенин припомни, че от лятото на 2009-а година стотици представители на опозицията са били уволнени по политически причини, и каза още, че в момента България се управлява от некомпетентно, но популистко правителство, което използва методи от 30-те години на миналия век.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *