Викачите пред ресторантите искат 1000 лева заплата

Кризата, която рефлектира и върху туристическия бранш, накара представителите му да предложат нови форми за развлечение, които да привлекат към родните ни курорти, колкото може повече туристи. Докато в Странджа залагат на алтернативните начини за почивка, свързани с местния автентичен бит, в Слънчев бряг акцентират върху екстремните забавления, които вдигат адреналина. Вчера хотелиери споделиха, че една от най-новите атракции ще бъде разходка с хеликоптер. Очаква се тя да бъде пусната в действие още от другия месец, а цената на 10-минутния небесен воайаж да струва от порядъка на 50 лева.
Отлично информирани източници разказаха, че вече се правят необходимите тестове и проучвания, а разходката с хеликоптер ще се предлага от частна фирма, чието име засега се пази в тайна. Според местни хотелиери спадът на туристите това лято е от порядъка на 10-15 процента в сравнение с миналата година. Това означава, че в пика на сезона в Слънчев бряг и другите курортни селища по Южното Черноморие в момента почиват около 250 хиляди туристи.

Хит тази година са офертите „ол инклузив“ и записванията в последната минута. При „ол инклузив“ освен нощувките и храната, в цената са включени различни бонуси, а последният хит са безплатните разходки с яхти, довериха представители на бранша. Сред най-високо платените порфесии в туристическия бранш и тази година остават тези на майстор-готвачите – между 1 000 и 2 000 лева. 1 000 лева заплата се предлага и на викачите, които приканват към заведенията клиенти.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *