Виртуалната реалност създава нови професии

Динамичното развитие на технологиите може да доведе до сериозни социални проблеми, затова не е изключено регулаторите да се опитат да забавят процеса, докато не се намери решение, заявиха участници в дискусия по време на тазгодишното издание на Клуб Investor.bg – Disruptive Technologies.

Свързването на човешкия мозък с хардуера ще е следващият голям пробив. Тепърва трябва да се обсъдят етичните моменти. Предстои да видим времето, в което компютърът ще трябва да взема отговорни решения, смята Виктор Манев, съосновател и партньор в Impetus Capital.

Вече са достъпни иновативни технологии за анализ на текст и разпознаване на лица и това има пряко приложение за бизнеса, стана ясно от думите на Атанас Киряков, изпълнителен директор на Онтотекст, част от Сирма Груп Холдинг. Например, с помощта на камера собственик на магазин може да направи анализ по демографски признаци какви хора на какви места спират.

Всяка компания днес може да се възползва и от виртуалната реалност, но засега най-активни са компаниите от недвижимите имоти и туризма. „Вече виждаме нови професии – заснемането на 360-градусово видео е съвсем различен процес от досегашното заснемане, информира technews.bg. Затова се налага да се специализира в такъв тип работа“, каза Георги Стоянов, съосновател и управител на VR Express.

„Добавената реалност е нещо ново за нас. За нея не е необходимо скъпо оборудване, достатъчно е да имаш смартфон, на който да качиш приложение“, посочи Александър Балкански, главен оперативен директор в Allterco Group, коментирайки ползите за бизнеса.

 

 

 

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *