Виртуална реалност навлиза в журналистиката

AMD ще помогне на Асошиейтед прес (АР) да изгради нов канал с изживявания от типа „Виртуална реалност” (ВР) за журналистика от следващо поколение, съобщиха от разработчика на процесори и графични технологии.

AP ще използва графичните технологии AMD Radeon за рендериране на близки до живота ВР среди около новините и документалното съдържание. AMD ще осигури хардуерните платформи, софтуерните средства и опита си в ВР в подкрепа на журналистическата дейност.

ВР журналистиката е нов етап в представянето на наистина грабващи новини, които поставят зрителя в центъра на събитията. Тя ще направи възможно светът да се изживява сякаш отвътре.

„ВР може да помогне на хората да получат дълбоко изживяване на новините и документалистиката, да се почувстват сякаш те самите са на конкретното място”, казва Раджа Кодури, старши вицепрезидент и главен архитект на Radeon Technologies Group.

„Технологията може да ни даде средствата да „бъдем на мястото на друг”, за по-дълбоко усещане и съчувствие. AMD Radeon графиката има способността да осигури възможно най-реалистичните изживявания за аудиторията от цял свят и заедно с АР ще работим за разширяването на глобалната ВР екосистема”, допълва той.

2016 година се очаква да бъде годината, в която ВР ще присъства широко в живота. ВР оборудване за глава, както и хардуер и софтуер с ВР възможности ще бъдат достъпни по най-различни начини, вкл. с новите ВР изживявания с източник Асошиейтед прес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *