Владимир Каролев: Царят прави досиета на клеветниците си!

Общинският съветник от листата на НДСВ в София е Владимир Каролев е един от най-актуалните икономисти у нас. Мнението му тежи, още повече, че често е подплатено с авторитетни факти.
– Вдясно започват дрязги някакви, Костов дразни ГЕРБ бавно и полека, ГЕРБ, респективно Цветанов и РЗС… Гамизов предвижда избори през пролетта и т.н. Вашият коментар?

– Всичко е ясно. Яне се изцепи в нощта на изборите, че без РЗС не може да бъде съставено правителство и точно след един час разбра, че ще бъде съставен кабинет без РЗС. После се изцепи, че без РЗС не може да има стабилен парламент. И след един час при първото гласуване разбра, че

Волен Сидеров е свалил гащите пред ГЕРБ.

Според мен той вечно ще е с ГЕРБ, докато е на власт, защото си е намерил един много добър начин да го канят на вечери с хора като Берлускони, и цената на една такава вечеря е каквото каже ГЕРБ, той да гласува. А Яне Янев го е яд, че не го канят на вечерите с Берлускони и затова има конфликт с ГЕРБ. “Атака” пристана на ГЕРБ и той се чувства недооценен.

– Прехвърляйки форумите, се натъкнах на нещо подобно като – царят си остави ГЕРБ-а, а тъпоумниците се борят за не знам си какво… Явно форумджията има предвид Бойко Борисов като пазител на някои деликатни интереси на Симеон и фамилията му.

– Кой? Бойко Борисов? Казано е, по делата им ще ги познаете. Този човек на думи говори, че е лоялен към царя, на дела прави точно обратното.

– Е, какво му прави толкова? Мишената му е Станишев, а царят си гледа рахата?

– Напротив, най-голямо… Ама вие явно четете само форуми, не четете какво говори Бойко Борисов.
Гледай делата му, бе, той назначи за зам.-министър на земеделието посочен от БСП човек само щото заведе дело за горите на царя, което съдът го отмени.ГЕРБ прави най-голямата чистка досега от седем-осем години. Бойко Борисов каза ясно, че щял да вземе горите на царя. Ама няма да му ги вземе, защото те са законни. Царят в момента няма никакви интереси в България, какво да му пази.

– Това е смешно. Царят е имал интереси и преди, и сега, и в бъдеще. Да не говорим за княз Кирил.

– Кое за княз Кирил?

– Ами много неща. Преди време имаше скандал с присъствието му на някакви преговори за оръжейни доставки и наши и чужди медии се питаха в качеството си на какъв присъства?

– Това е лъжа. Кирил не е ходил и не е участвал в никакви сделки, на какви сделки е присъствал, кажи, бе?
Лъжа, глупости. Що не ми цитираш някоя сериозна медия, а не форуми, където пише, че синът на царя е участвал в нещо. Единственото, в което го обвиняват, е сделката с дълга.Пиши нещо в твоя вестник за тия неща, цитирай някого, за да го осъдим. И оня синдикалистът, как му беше името, да внимава. Нека каже, че Кирил е корумпиран и веднага отива на съд.
Внимавайте и вие, защото царят вече започва да съди клеветниците.

– Защо да внимавам? Аз съм само посредник.

– Добре, о, кей. Един от проблемите на НДСВ е това, че лично царят не поиска да съди клеветниците. И той си го призна в личен разговор пред мен, че така е навредил на партията. Същото важи и за другите големи фигури в НДСВ. Само че това свърши вече и… Царят си е назначил вече двама адвокати, които следят какво се публикува по медиите и си правят досиета на клеветниците, същото правят и Милен Велчев, и Николай Василев, следи се много внимателно какво се пише за тях, и те си правят досиета на лъжците и скоро някой от тях ще бъде осъден – депутат ли, министър ли, журналист ли, но ще бъде осъден точно така, както царят осъди италианския вестник “Стампа”.

– И за какво осъди царят “Стампа”?

– Беше раздул на две страници в два поредни броя тъй наречената Савойска афера и понеже се оказа лъжа, журналистът беше уволнен, а вестникът беше осъден да плати 50 000 евро, защото се е позовавал на непроверени слухове, тиражирани в българските медии.

– Предполагам, че екипът, който ще прави досиета на клеветниците, ще слухти какво се пише най-вече за имотите на царя?

– Не само. Пълно е с клевети около него. Е, на първо място е Яне Янев, клеветникът. Яне Янев е уникален клеветник. Беше казал, чецарят си заложил имотите в банка ДЗИ. Абсолютно невярно. Според мен той ще бъде първият осъден депутат, днес ти го казвам и можеш да си го запишеш.

– Пиша си го. Ама и вие внимавайте, понеже вас ви няма в парламента, а Яне Янев е там и знаете каква комисия оглавява.

– Още три месеца ще я оглавява. Нали знаете, че там е на ротационен принцип, чакаме само да му свърши мандатът и отива на съд. Яне Янев седи на един телефон, разни ненормалници му се обаждат и казват, че еди кой си бил корумпиран и той точно това търчи да го приказва. Кой го захранва с информация не знам. Обаче самият Яне Янев ясно е нарушил закона.

– Кой закон?

– Закона за финансирането на политическите партии. Питайте го откъде му бяха билбордовете, откъде му е луксозният офис на “Раковски”. Питайте го, бе. Ама що да го питате, като той сам си призна. Били от симпатизанти. Офисът бил от спонсор. Аз го знам кой е този спонсор. Никола Николов, който през 2002 г. пръв напусна НДСВ, щото видя, че при нас няма как да краде, строителен предприемач някакъв, който си спретна и една партийка “НИЕ”. В закона ясно е записано, че фирми нямат право да спонсорират партии. Ама какъв е той? Яне е маргинал. Каква корупция бори? Ами той самият е корумпиран. Що не го питаш, кажи му Каролев ми каза да те питам откъде имаш “Ауди” осмица, кой ти я плаща. При Яне Янев ясно е нарушен законът. Сам си го призна. Точка. Трябва да бъде съден.

– Добре, нека минем към проблемите на чистата и кристална политика. Изтичат стоте дни на вашия “любимец” Бойко Борисов?

– Към него изпитвам смесени чувства. Има трима-четирима министри, които си вършат работата, и други, които почти нищо не правят.

– Вие като човек от политкухнята би трябвало да имате мнение за вашите министри? Можете ли да гарантирате за тях, че не са корумпирани?

– Ааа, добре. За Гергана Грънчарова и Николай Василев се подписвам с две ръце. За Близнаков не бих гарантирал. За Миглена Тачева – също. Не казвам, че е вършила нещо незаконно, но 360 млн. за съдебната палата във Варна… Хайде де. Може формално да е законно…

– Забравяте най-интересния ваш министър – Даниел Вълчев.

– Какво той? Той беше най-успешният министър на Станишев.

– Има богато минало.

– Аз също имам богато минало.

– Неговото е свързано със скандалната Ортодоксална банка.

– Какво… какво лошо има? Той като всеки кадърен юрист е използвал капацитета си на различни места.

– Излиза, че за Милен Велчев няма какво да ви питам. Макар и от вашия кабинет, името му все още вълнува анализаторите, най-вече по въпроса за преоформянето на външния дълг и веригата хотели на брат му и т.н.

– Нещата тук с брат му са ясни. Той е собственик на един-единствен хотел с баща му, който е купен на търг през 1997 г. Всички други хотели, които се приписват на Жоро Велчев, са пълни глупости. Той е един от петимата управители на английска фирма. А на Милен аз му казах още през 2005 – а: „Милене, първия път, когато публикуваха клеветите за хотелите на брат ти, той трябваше да направи една пресконференция в централата на фирмата.“ Милен вика, така или иначе, ще продължат да си говорят. А аз на теб ти казвам, ти разбираш ли, че най-големият акционер в тая верига хотели е компанията “ТУИ”. Георги Велчев е един от двамата българи в борда. Другият е Веско Данев, син на тоя на Търговско-промишлената палата. Защо не говорят, че хотелите са негови. Защото не е министър, нали. А за сделката с дълга само четирима-петима българи говорят, че била неизгодна. Няма нито един международен анализатор, който да е казал нещо против нея.

– Тези дни Милен Велчев в “На 4 очи” каза, че имал само някакъв стар депозит в Лондон за около хиляда паунда. Даже Цветанка Ризова нямаше време да демонстрира коронния си номер на Снежанка с фамозното си примигване…

– Милен не е беден и няма как да е беден. Работил е 6 години в Лондон. Доколкото знам, има два апартамента там и два в София. В единия живее, другия, мисля, че в кв. “Изток”, го дава под наем. Влага парите си в имоти.

Едно интервю на Славей Костадинов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *