Влоговете остават най-добра инвестиция

Правителството управлява адекватно в условия на криза, дотолкова, доколкото не направи почти нищо, каза по БНТ финансистът Емил Хърсев. Според него взимането на заеми или други подобни сериозни стъпки биха били пагубни са страната.
Според Хърсев кабинетът е можел да се справи и по-добре с управлението на страната, като най-големи критики заслужават огромните разходи. Според програмния директор на Центъра за либерални стратегии Георги Ганев през първата половина на година правителството е продънило бюджета, но през втората е закрепило положението.

В отговор на въпрос, Хърсев каза, че кога е бил моментът, в който кризата е свършила и сме отлепили от дъното, ще стане ясно след около пет години, пише „Дневник“.

Неговото мнение е, че това е станала през третото и четвъртото тримесечие на миналата година. Георги Ганев обаче смята, че към момента кризата по-скоро не си е отишла.

И двамата смятат, че туризмът вероятно ще е първият отрасъл, който ще преодолее кризата, докато строителството никога няма да се върне към нивата от 2007 година.

Георги Ганев и Емил Хърсев бяха единодушни, че през 2011 година най-сигурната инвестиция си остават банковите депозити, тъй като лихвите по тях са високи, а риска за парите – нисък.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *