Водните таксита на Uber вече и в Истанбул

В Истанбул вече е напълно възможно да си извикате водно такси с помощта на смартфон. По-специално с небезизвестното приложение Uber.
След популяризирането на UberX, UberSUV и UberLUX, онлайн услугата пусна и приложение за водни таксита под името UberBoat. То започва работа по случай годишнината на компанията за превоз на пътници.
Жителите на турската столица и туристите вече ще могат да поръчат чрез смартфоните си водно такси в точно учредено време. Използват се сравнително малки моторни плавателни съдове със съвместимост 7-10 души, които превозват пътници от европейската част на Истанбул към азиатската и обратно. Поръчката на воден превоз не се различава от поръчването на такси. Нужно е единствено да се инсталира съответното приложение в мобилното устройство.
Цената на превоза по вода варира от 50 турски лири или около 19 долара. Сравнено с градския транспорт, същият маршрут коства около 2.15 лири или около 81 цента. Ако използвате приложението на Uber сумата се разпределя между пътниците и може драстично да спадне.
Предлагат се и комбинации от маршрути като например пътуване от Ciragan Hotel – ювелирният хотел в Босфора, до най-близката част на крайбрежието, която се намира в непосредствена близост до основното летище на Истанбул. Целият превоз излиза 400 турски лири.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *