Връщаме 20.2 млн. евро на Европейския съюз

България ще трябва да върне на Европейския съюз над 20 милиона евро от отпуснатите европейски средства за селското стопанство. Това става след решение на Европейската комисия, според което държавите в съюза ще трябва да върнат в общия бюджет над 578 милиона евро, които са изразходвали неправомерно.

Парите трябва да бъдат върнати в общия бюджет на Европейския съюз заради неспазване на правилата на Съюза или поради несъответстващи процедури за контрол на селскостопанските разходи. Държавите-членки отговарят за изплащането на средствата по общата селскостопанска политика и за контрола върху изразходването им, а Комисията трябва да следи дали държавите-членки използват правилно средствата.
Според последното решение средства ще връщат България, Кипър, Чехия, Дания, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Ирландия, Литва, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Испания, Швеция, Нидерландия и Обединеното кралство. Най-значителните индивидуални корекции са на Гърция, Румъния, Португалия, Нидерландия.
България ще трябва да върне 20.2 млн. евро заради недостатъци в системата за идентификация на земеделските парцели – географска информационна система и заради пропуските в проверките на място по отношение на референтната 2006 г. за разходите за помощи на площ, включително за мерките за развитие на селските райони въз основа на площ.

tmp = Get_Cookie(„article_fontsize“);
if(tmp != null && tmp > 9) {
document.getElementById(„contenttext“).style.fontSize = tmp + „px“;
document.getElementById(„contenttext“).style.lineHeight = (parseInt(tmp) + 4) + „px“;
}

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *