Втора оставка заради избора на протеже на Цветанов за шеф на Софийски градски съд

Цанова бе и ръководител на наказателното отделение в съда.  Величка Цанова бе кандидат за поста председател на СГС, но изборът неочаквано спечели близката семейна приятелка на Цветан Цветанов Владимира Янева, което стана след странен балотаж.
Преди да оглави Върховния административен съд, Георги Колев, който председателстваше СГС, предложи Цанова за свой заместник, а след това тя зае мястото му като и.д. до избора на Янева.
За „Правен свят“ Цанова е уточнила, че мотивите й за оттеглянето са както професионални, така и лични. Според нея това е единственото правилно действие, с което „да постави точката на този избор“.
На въпрос дали смята да атакува резултатите от проведения избор за шеф на СГС, съдия Цанова заявява: „Мисля по този въпрос и вероятно ще го атакувам. Нямам от какво да се срамувам“.
Миналата седмица окръжният съдия от Варна Душана Здравкова, която е основателка и бивш евродепутат от ГЕРБ, заяви, че напуска отвратена съдебната система  в знак на пълно несъгласие с избора на Владимира Янева за председател на СГС.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *