Вчера имаше значително техническо събитие

Технически анализ за 04.11.200910.27.AM

EURUSD

Имахме значително техническо събитие вчера. Както се вижда на дневната графика, трендлинията на подкрепа беше пробита до дъно на 1.4626. Този факт всъщност би трябвало да предизвика по-нататъшно отслабване на еврото с техническа цел 1.4450, но трябва да бъдем много внимателни днес, тъй като двойката затвори доста по-високо на 1.4723, индикирайки ограничен низходящ натиск. Всеки път щом трендлиния на подкрепа е нарушена, най-често цената се оттегля нагоре и тества зоната на трендлинията, която сега стана съпротива. От четиричасова гледна точка, както си вижда, колебливия пазар индикиран от рейндж между 1.4850-1.4680 от миналата седмица бе пробит надолу, но цената отстъпи нагоре и сега е отново в диапазона. Това би трябвало да се разглежда като фалшив пробив надолу засега, което обикновено предизвиква значителен възходящ натиск, така че бъдете много търпеливи в тази фаза. Технически се нуждаем от последователно движение под 1.4680, за да потвърди низходящия сценарий към 1.4450. Както казах вчера, имаме някои ключови фундаментални събития тази седмица. Въпреки че изглежда че техническото движение е вече стъпка напред от фундаменталните известия, знаем че тези новини ще бъдат движещата сила на пазара. Днес FOMC ще обявят лихвния процент. Въпреки че е по-вероятно те да оставят лихвите непроменени на <0.25%, фокуса на инвеститорите ще бъде в изявлението за икономическото състояние. Ако те дават по-оптимистичен поглед относно напредъка на икономическото възстановяване, доларът би трябвало да отслабне, като увеличи риск апетита. От друга страна, ако те дават песимистични прогнози, долара трябва да се покачи печалба и да се увеличи нежеланието за риска.

GBPUSD

Паунд/долар направи друго волатилно, но нерешително движение вчера, убеждавайки ме, че е в консолидационна фаза с неясна посока и би трябвало да останем настрани от тази двойка засега. На четиричасовия таймфрейм имаме сформиран триъгълник, индикиращ консолидация. Нуждаем се от пробив на триъгълника за намира на по-ясна насока. ПРбоив нагоре би трябвало да предизвика по-нататъшен възходящ сценарий с ретестване на 1.6700, дори 1.7042, докато пробив надолу би трябвало да ни отведе обратно към 1.6000. Непосредствена подкрепа е 1.6380, чийто пробив ще доведе до низходящ импулс към 1.6260. Първата съпротива е на 1.6488. Пробив над нея би трябвало да предизвика моментум нагоре към 1.6700. От фундаментална страна, на фона на излизането на PMI във Великобритания днес, FOMC ще обявят лихвния процент.

USDJPY

Долар/йена направи колебливо движение вчера, сформирайки „дожи” на дневната графика. На четиричасовата графика второстепенната трендлиния на съпротива беше нарушена нагоре, индикирайки потенциален възходящ натиск към бичия канал. Въпреки това, колкото по-дълго двойката остане под възходящия канал, за предпочитане е низходящия сценарий, за вен това е ситуация на неясна зона за търговия. Низходящия ми модел ще бъде потвърден само ако имаме пробив надолу от второстепенната трендлиния. Краткосрочна съпротива е зоната 90.50/70. Пробив над тази зона би трабвяло да доведе до възходящ моментум. Най-близката подкрепа е 89.80, чийто пробив би трябвало да подкрепи мечешките изгледи с цел 88.80.

USDCHF

Долар/франк направи фалшив пробив от рейнджа 1.0280-1.0166 вчера, както можете да видите на четиричасовата графика, достигайки връх 1.0337, но закри по-ниско на 1.0194. Изглежда силата на биковете е още ограничена и възходящия сценарий не е потвърден, като сега цената е обратно в рейнджа. Срещата на FOMC днес се очаква да бъде двигател на пазара за нас и да видим по-ясна насока и валиден пробив на диапазона.

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.

Анализът е на ФН "Популярна каса 95" АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *