Възраждат марките „Чайка“ и „Победа“

„Група ГАЗ“, която е собственост на Олег Дерипаска, планира да възроди брендовете „Чайка“ и „Победа“, които ще се използват в името на автомобили, на играчки.

Подаването на заявка за регистрацията на тези марки е свързано с факта, че „отделът за интелектуална собственост на „ГАЗ“ въвежда ред в документацията“, съобщава вестник „Ведомости“, като се позовава на изявление на представителя на групата Елена Матвеева.

По информация на източника на изданието названията „Чайка“ и „Победа“ са били предлагани на фокус групи като имена на новите автомобили, чието производство на базата на „Chrysler Sebring“ и „Dodge Stratus“ „Група ГАЗ“ ще започне в началото на следващата година.

Според Матвеева обаче тези автомобили ще се казват по друг начин. „Не сме луди да наричаме автомобил, който планираме да позиционираме на руския пазар като съвременен и притежаващ всички качества на американския с име от съветското минало“.

Какво име обаче ще получат тези коли групата ще обяви през август на Московския автосалон. През април 2006 г. „Група ГАЗ“ закупи от „DaimlerChrysler“ лиценза и оборудване за производство на седани „Chrysler Sebring“ и „Dodge Stratus“.

Автомобилите ще се произвеждат в завода в Нижни Новгород. Планира се годишно да се произвеждат по 64 000 коли. Цената на тези седани ще бъде 17 000 долара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *