Възходящия момент на евро/долар бе стопиран вчера

Технически анализ за 28.09.201009.45.AM
EURUSD
                                                    
Възходящия моментум по евро/долар беше стопиран вчера, след неуспеха за пробив над съпротивата 1.3500. Изгледите са неутрални в кратки срокове, тъй като цената консолидира. Силните възходящи очаквания остават валидни, но се нуждаем от ясен пробив над 1.3500 за продължение на бичия импулс с тестване на 1.3700. В посока надолу, най-близката подкрепа е 1.3400 и долната граница на възходящия канал. Пробив под тази зона може да отлаби възходящите изгледи. Както може да се види на четиричасовата графика, индикаторът CCI се задържа над нулевото ниво по време на силния импулс нагоре. Нарушаване на бичия канал, последвано от движение на CCI под нулата може да предизвика значителен низходящ натиск с тестване на подкрепата 1.3310. От друга страна, друг отказ на движение под нулата, последвано от ясен пробив над 1.35 може да продължи възходящия сценарий. Фундаменталното внимание днес ще бъде върху CPI от Германия и потребителското доверие СВ в САЩ. Съотношението на риск апетита/нежеланието изглежда ще определя движението по време на публикацията на данните, така че добри новини могат да продължат натиска нагоре, докато лоши резултати може да доведат до низходящ натиск.

 
GBPUSD
Паунд/долар се плъзна над 1.5842 вчера, но по-нататъшния възходящ моментум беше отхвърлен и двойката закри по-ниско на 1.5826. Краткосрочните сигнали са неутрални, но като цяло все още сме в силна бича фаза, показана от двата възходящи канала на читиричасовата графика. Първото ниво на подкрепа е 1.5728, последвано от долната линия на второстепенния възходящ канал (в червено) и 1.5650. Пробив под този регион може стане сериозна заплаха за текущите възходящи очаквания с тестване на долната граница на основния бичи канал (в бяло). В посока нагоре, непосредствена съпротива, която също е и потенциална техническа цел на биковете се вижда на около 1.5900, последвана от 1.6000. Фундаменталния фокус днес е насочен към салдото на платежния баланс във Великобритания и индекса на потребителското доверие в САЩ. Нежеланието или апетита за риск ще определят движението на цената при публикацията, така че добри данни може да продължат възходящия натиск, докато лошите ще предизвикат натиск надолу.
 
USDJPY
Долар/йена не направи значително движение вчера. Сигналите са неутрални засега, но след фалшивия пробив в петък допускам, че низходящия сценарий на заобления връх остава непокътнат, особено ако цената успее да пробие под подкрепата 84.00 с тестване на 82.87. Въпреки това, отбелязвам че по-нататъшно преоценяване на йената може да предизвика друга интервенция. Предпочитам да остана настрани засега по тази двойка. В посока нагоре, пробив над 84.82 може да закрие низходящите изгледи и да предизвика по-нататъшен възходящ натиск с тестване на 85.90.
 
USDCHF
Долар/франк също не направи съществено движение вчера. На четиричасовата графика можем да видим, че цената тества горната граница на низходящия канал, но без силен възходящ импулс засега. Сигналите са неутрални в близка перспектива, но все още сме в основния низходящ сценарий. Съпротива имаме около 0.9931. Пробив над това равнище и може да предизвика бъдещо движение нагоре за тестване на 1.0030/60. В посока надолу, се нуждаем от пробив под 0.9778 за завършек на консолидацията и продължение на основния мечешки сценарий за тестване на 0.9730 и 0.9647.
  
*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат. 
 

Анализът е на ФК „Популярна каса 95“ АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *