Въоръжен грабеж на фирма в Пазарджик, двама са простреляни

Въоръжен грабеж беше извършен късно снощи във фирма в Пазарджик. Двама мъже са били простреляни при нападението.Четирима маскирани нападнали офис в индустриалната зона в близост до гарата в града.

„Има въоръжен грабеж, няколко лица са нахлули в сградата и са извършили обир на парите и златните накити на хората, които се намират вътре“, потвърди говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.

По това време в офиса били собственикът на фирмата, брат му и жена му, съобщи bTV. Маскираните поискали парите, но хората оказали съпротива и се стигнало до стрелба. Собственикът на фирмата е прострелян два пъти в крака и ръката. Брат му е ранен в подбедрицата. И двамата са преместени за лечение в София. Няма опасност за живота им.

Бандитите са успели да задигнат всичките налични пари и са изчезнали. Полицията ги издирва.

По непотвърдена информация собственикът на офиса е Спас Спасов. Той е имал строителна фирма, но заедно с брат си се е занимавал и със златарство.

Бизнесменът е от пазарджишкото село Звъничево. Твърди се, че преди години той е бил свързан с джебчийски групи в чужбина, съобщава TNS.bg. На местните избори тази година синът му – Антон Николов, беше избран за общински съветник от БСП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *