В Англия най-бързо се продават жилищата в студентските градове

С близо 4 седмици по-бързо се продават жилищните имоти във Великобритания в сравнение с преди 5 години, съобщават от fakti.bg. Към днешна дата са необходими 61 дни, за да се намери купувач, а през 2012-а те са били 87 дни.

Най-бързо се продават жилищата в Бристол – 34 дни. В Ковънтри и Единбург дните са съответно 35 и 36, а в Глазгоу – 37, сочи изследването на консултантската компания Strutt & Parker.

„Градовете, в които най-бързо се продават жилища, са университетските. Причината е, че те привличат висококвалифицирани сътрудници и могат да предложат високо качество на живот, а това несъмнено води до ръст в търсенето на недвижими имоти“, казва Стефани Макмахой от изследователския отдел на Strutt & Parker. Пазарът на жилища в тези градове е толкова силен, че имотите се реализират за срок под 40 дни.

Университетските градове се разглеждат и като алтернатива на Лондон, тъй като те предлагат възможност за кариерно развитие, модерен начин на живот и привличат хора, които не могат да си позволят собствено жилище в британската столица. Типичен пример за такова населено място е Бристол, информира infostock.bg.

През последните пет години в градове като Оксфорд и Кембриж се наблюдава значително поскъпване на имотите, съответно 25% и 36%. „Това оказа влияние на достъпността и на намаляване броя дни за продажба“, допълва Макмахой.

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *