В България стартира нова платформа за онлайн търсене на работа

В България стартира нова платформа за онлайн търсене на работа. Тя позволява на работодатели и търсещите работа не само физически на място да се срещнат, но и в реално време онлайн. Проектът се осъществява от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта с подкрепата на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, предава БНТ.

Свързано изображение

Новата платформа е и нова възможност за хора, търсещи работа и работодатели от цяла Европа да се регистрират, свързват и комуникират напълно безплатно, без да е необходимо присъствието им на място.

В Европейския ден на труда, чрез новата онлайн платформа на мрежата за намиране на работа EURES, 300 работодатели, от които 190 от България, обявиха 2000 работни места на провелата се трудова борса в София. Търсещите работа, които се регистрираха успешно в сайта бяха над 1300.

„За нас възможността за тази международна платформа, която освен в България се случва и в интернет пространството, е добра защото виждаме интерес не само от българи, които могат да започнат работа в тези фирми, но и от други представители на европейските страни. Самата платформа работи кампаниино, за да може все повече хора да участват в нея, мрежата EURES е една от устойчивите инициативи, в които през последните години България участва и виждаме, че тя все повече се актуализира, модернизира се“, каза Зорница Русинова, зам. министър на труда и социалната политика.В България стартира нова платформа за онлайн търсене на работа, информира economynews.bg.

По данни на Министерството на труда и социалната политика, страната ни става все по-привлекателно място за работа. Основният фактор за това е поетият от правителството ангажимент за ежегодно нарастване на доходите с по 10%, като в секторите на високите технологии то е с близо 20 на сто. Все повече се търсят висококвалифицирани кадри и специалисти.

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *