В Пловдив започва 65 -ят международен панаир

От днес до края на седмицата в Пловдив ще се проведе международният технически панаир. В 65-тото му издание участват близо 2 хиляди фирми от 44 страни. Изложението ще бъде открито от министър-председателя Бойко Борисов.

В областите машиностроене, строителство, електроника и електротехника, екология, химическа индустрия, енергетика и информационни технологии ще бъдат показани 15 световни новости и 72 продукта, които идват за първи път на българския пазар. Близо 1200 са чуждустранните фирми, присъстващи на изложението. 787 са български компании, престрашили се по време на криза да участват в него, обяви главният директор на Международния панаир Иван Соколов.

Страна партньор на есенния панаир е Унгария. Специално за форума пристига министърът на икономиката Ищван Варга, който ще има делова среща със своя български колега Трайчо Трайков. Веднага след нея ще се проведе инвестиционен форум, представящ възможности за българския бизнес в Унгария и за съвместни проекти между компании от двете държави.
По традиция в рамките на изложението ще се проведе и Автомобилен салон Пловдив.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *