В Пловдив се открива VII -та Международна среща на туроператорите

В Пловдив днес се открива VII -та Международна среща на туроператорите. В нея ще участват представители на туристическия бранш от повече от 90 компании от 17 държави.

Целта на международния туристически форум е да представи Пловдив и региона като атрактивна туристическа дестинация. Статистиката отчита над 10 процента ръст на приходите от чужди туристи, спрямо миналата година, и с 8 на 100 увеличение на нощувките в Пловдив. От общината подчертават, че туризмът като цяло не формира голяма част от икономиката в региона, но той е един от потенциалните сектори, които постигат бърз растеж. Предвидено е участниците в туристическата среща да посетят седмото издание на фестивала „Дефиле на младото вино“, който се открива утре в стария град.

В рамките на форума днес ще бъде представен и престижният световен винен конкурс „Мондиал Брюксел 2016“, на който Пловдив ще е домакин през следващата година. 16 български винарски изби вече за заявили участие в конкурсната програма, като пет от тях са от пловдивския регион.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *