В Русе ще произвеждат авточасти и за „Мерцедес”

Френската компания „Монтюпе“, специализирана в производството на алуминиеви компоненти за автомобилната индустрия, подписа два големи договора с германския концерн „Даймлер“. Това съобщава самата тя в прессъобщение на интернет страницата си. Те са за проектиране и производство на цилиндрови глави, които ще се произвеждат в българския завод на групата в Русе, който според фирмата е една от най-модерните леярни в света.

„Тези договори са голям успех и позволяват на „Монтюпе“ да разшири клиентелата си на оживения германски пазар, което от своя страна ще заздрави стратегическите ни позиции“, заявява в официалното съобщение изпълнителният директор на компанията Стефан Манян. По думите му договорите ще започнат да дават отражение във финансовите резултати през 2017 г., освен това „ще демонстрират признанието на индустрията за „Монтюпе“ като лидер в разработката и продукцията на високотехнологични цилиндрови глави.“

Според информация на вестник „Капитал Daily“ френският завод в Русе ще произвежда за германската компания 635 хил. цилиндрови глави годишно, което ще доведе до увеличаване общия обем на производство с 15 процента. Както и на служителите: в момента в „Монтюпе“ ЕООД работят над 700 служители, като след поемане на тази поръчка броят им ще трябва да достигне 900. От навлизането си в България през 2008 г. досега френската компания е инвестирала 85 млн. евро в предприятието си в Русе, което произвежда алуминиеви компоненти за двигатели за Audi, BMW, Ford, Volvo и Peugeot. Продукцията се изнася за Великобритания, Германия, Швеция, Унгария, Румъния и Турция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *