В Хасково ще протестират лекарите, старозагорските медици си искат над 2 млн. лева

Лекарите от Многопрофилната болница за активно лечение в Хасково ще излязат в 13 ч. пред сградата на болницата на едночасов протест. Те ще бъдат подкрепени от общопрактикуващи лекари и колегите им от спешната помощ в Хасково.
Причината за протеста са неизплатените задължения от страна на НЗОК и Министерството на здравеопазването.

Над 2 милиона лева са неизплатените задължения от страна на Районната здравно-осигурителна каса към старозагорската болница „Професор Стоян Киркович”, съобщи за националното радио директорът на здравното заведениед-р Николай Колев.

С парите за изпълнени клинични пътеки трябва да се плати на доставчици и за други услуги. Заплати в старозагорската болница се изплащат, но персоналът не е получавал допълнително материално стимулиране,уточни доктор Колев.
Синдикатите в болницата са готови за протести, но не е ясно колко души ще се включат в тях, тъй като хората били уморени и обезверени, коментира за националното радио председателят на местнатаорганизация на КТ“Подкрепа“ в болницата д-рПетър Ялъмов. Окончателно решение за протестни действия синдикатът ще вземе на федеративен съвет в четвъртък.
Одитът на болницата, извършен през ноември минатала година, беше изискан от окръжната прокуратура и ДАНС. Образуваното досъдебно производство е под наблюдение на окръжния прокурор Константин Тачев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *