В Шьонбрун отново ще се произвежда вино

Замъкът Шьонбрун във Виена възстановява традиция, прекъсната в средата на 18-и век – в бившата императорска резиденция на Хабсбургите в австрийската столица отново ще бъде произвеждано вино благодарение на четирима млади бизнесмени от винарския отрасъл в Австрия, предаде АФП.

На площ от 1000 кв. м в бароковата градина на замъка близо до Оранжерията, ще бъдат отглеждани лозя, от които през 2011 г. трябва да бъдат произведени първите 500 бутилки бяло вино „Gemischter Satz“, което обикновено се отглежда на хълмовете около Виена и в провинция Щирия, пише БГНЕС.

Бялото вино, което се пие, докато е младо, обикновено се прави от сортовете Шардоне, Грюнер Велтиниер, Ризлинг, Совиньон, Траминер. В основата на инициативата са четиримата млади бизнесмени от Виена Райнер Крист, Михаел Едълмозер, Фриц Винингер и Рихард Захел. Те са получили разрешение от администрацията на замъка и от Служба обществени паркове. За служителите в замъка това е не само завръщане към стара традиция, но и допълнителна атракция за 2,6 милиона туристи, които всяка година посещават Шьонбрун и около 7 милиона туристи, които посещават парка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *