В Япония откриват хотел със служители-роботи

Въпрос на време е роботите да навлязат още по-трайно в ежедневието ни. Е, в Япония явно на по-малко време. Там увеселителният парк Huis Ten Bosch ще открие високотехнологичен хотел, чиито служители са роботи, пише CNN News.

Хотелът ще се нарича Henn-na, което означава „странен хотел“. Според компанията първият от двата етажа на хотела ще бъде открит на 17 юли, предлагайки 72 стаи. Вторият етаж ще бъде завършен през 2016 година, осигурявайки още 72 стаи.

На регистратурата клиентите ще бъдат обслужвани от три хуманоидни робота, способни да провеждат интелигентни разговори. Хотелът ще назначи и четири машини, изпълняващи ролята на пиколо.

„Ще направим най-ефективният хотел в света“, казва президентът на увеселителния парк Хидео Савада. Неговите планове са роботите да вършат 90 процента от работата в сградата.
И други технологии, наред с роботите, ще допринасят за високотехнологичния профил на хотела.

Стаите ще разполагат с устройства за лицево разпознаване, гостите ще могат да правят поръчки чрез таблетите си, а специален панел ще засича топлината на тялото и ще настройва климатичната система на подходяща температура. За намаляване на разходите за функционирането на всички машини и джаджи ще се използва слънчева енергия. Цените на стаите няма да бъдат фиксирани, а ще се определят според търсенето. Гостите ще наддават, за да направят резервация по време на активния

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *