В The Mall проучват колко от посетителите пазаруват

Събираме информация за потока от хора в мола и броя на извършените продажби. Едни магазини се справят доста добре, а други не толкова, съобщи управляващият мениджър на The Mall Франк Уайтинг. Той каза, че има данните за продажбите от 21 април до края на предишния месец. Уайтинг призна, че няма още данни за това колко от посетителите са били в Carrefour. Той е ключов наемател икато такъв помага да се генерират посетители и в другите магазини. Другите магазини, пък, генерират посетители в Carrefour, обясни Уайтинг.
Управляващият мениджър на най-големия мол в страната обясни и че наемателите участват в определянето на маркетинговите стратегии. Наемателите ми казаха, че срещи за определяне на маркетонговите стратегии се правят за пръв път в България, обясни Уайтинг. От разговорите с наемателите ставало ясно още, че сервизната такса, която плащат в този мол е по-ниска в сравнение с по-старите молове в София. Търговците обяснявали още, че наемните нива в мола са конкурентни на тези в останалите. Конкурентни означава малко по-ниски или малко по-високи, уточни Уайтинг. Според него наемните нива в моловете в София са по-ниски от тези в Лондон, но са съизмерими с тези в Донкастър, където преди това е бил мениджър на търговски център с 85 000 кв. м площ. Уайтинг обаче не посочи нито конкретни наеми на месец, нито очаквани приходи през първата година от отварянето на търговския център.

В следващите няколко месеца ще отворят още няколко магазина в мола. Водят се преговори с 3 компании, които да наемат освободената площ от Пъблик (за продажба на книги и техника), които изтеглиха бизнеса си от България. Една от компаниите имала сходна търговска дейност.

Предстоящите първи копки на още молове в София са доказателство, че пазарът се развива и те ще подпомагнат икономиката, но в личен план не бих бил толкова щастлив от появата на конкуренцията.

Красимира Янева, pari.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *