Гагаузов иска извинение от Плевнелиев

Необезпечени договори в Министерството на регионалното развитие и благоустройството не е имало в периода 2008-2009 година. Това коментира бившият регионален министър Асен Гагаузов във връзка с доклада на Сметната палата за дейността на ведомството за 2008-а и 2009-а година. По думите му в одитния доклад на Сметната палата не са посочени нарушения, а настоящият министър Росен Плевнелиев си е позволил да интерпретира невярно заключенията в доклада. Гагаузов поиска Плевнелиев да му се извини за направения от него коментар в понеделник, че в министерството са се вършели тотални безобразия.

„Необезпечени договори в Министерството на регионалното развитие няма за нито един лев. Министър Плевнелиев остана последният, който не разбра какво означава необезпечен договор. Заключението и на Сметната палата, и на Държавна финансова инспекция е, че всички договори, сключени от МРРБ, са били обезпечени към датата на тяхното сключване. Коментар от рода на това, че трябва да бъде обезпечен един многогодишен договор още при неговото сключване просто е пълен нон сенс. Всеки, който разбира малко от бюджет, знае, че договорът се обезпечава с бюджета на всяка отделна година. И ако един договор е многогодишен – за две, три или повече години, той няма как да бъде обезпечен през 2010-а за 2011 и 2012 година. Отхвърлям всички обвинения и мисля, че той трябва да се извини за фразата си „тотални безобразия в Министерството на регионалното развитие и благоустройството”, каза Гагаузов.

Асен Гагаузов коментира, че върху председателя на Сметната палата проф. Валери Димитров е бил извършван натиск от страна на сегашното ръководство на регионалното министерство, така че в доклада да бъдат посочени нарушения, които реално не са били извършвани.

tmp = Get_Cookie(„article_fontsize“);
if(tmp != null && tmp > 9) {
document.getElementById(„textsize“).style.fontSize = tmp + „px“;
}

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *