Гагаузов: Само премиерът може да каже какво ще се прави оттук насетне

На близо 66 млн. евро възлизат проектите към регионалното министерство, които е трябвало да бъдат приключени в последния финансов мемрандум по програма ФАР Това заяви ресорният министър Асен Гагаузов. По думите му, тези средства могат да бъдат усвоени чрез прехврълянето на проектите по оперативните програми на ЕС или парите да бъдат компенсирани от националния бюджет.

Според министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов решението на Европейската комисия е взето на друга основа, а не на база какво е свършено или не от страна на българското правителство.

Комисията показва мускули към България, за да подскаже нещо на някого другиго, заяви още министърът. По думите му Министерството на регионалното развитие и благоустройството също носи отговорност за отнетата акредитация, но чисто техническата работа е свършена докрай.

На въпрос как ще коментира искането на неговата оставка и тази на финансовия министър Пламен Орешарски, Гагаузов заяви, че единствено премиерът е човекът, който може да каже какво ще се прави оттук нататък.

От своя страна Пламен Орешарски коментира, че темата за неговата оставка отдавна не е актуална и допълни, че за решението на ЕК вероятно вина имат всички.

dariknews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *