Газпром иска да търгува с ток у нас

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ ще разгледа на открито заседание възможността дъщерното дружество на руския газов гигант Газпром – Газпром маркетинг и трейдинг лимитид, да получи лиценз за търговия на ток в България.

Компанията Газпром маркетинг и трейдинг лимитид е регистрирана във Великобритания през 1999 г. и е 100 процента собственост на руския концерн, показва докладът на експертите от енергийния регулатор, които са разгледали заявлението й за търговия с електричество в България. Според доклада на комисията изпълнителен директор на „Газпром маркетинг и трейдинг лимитид“ е Виталий Василиев.
Подразделението на руския газов гигант Газпром търгува с ток във Великобритания, Франция, Германия и Холандия. През 2008-ма година дружеството е започнало да търгува и в Швейцария, а през 2009-та е развило дейността си и в Чехия и Полша.
Компанията е представила пред ДКЕВР банкова гаранция, както и данни, с които даказва, че разполага с достатъчно финансов ресурс и персонал, за да бъде лицензирана.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *