Гаранционният фонд удвоява капацитета си

По този начин дъщерното дружество на Българска банка за развитие ще може да гарантира кредити за 320 млн. лв.
 
През последната седмица НГФ подписа споразумения за издаване на гаранции със Сосиете Женерал Експресбанк, МКБ Юнионбанк, Алианц Банк, Райфайзенбанк и Първа инвестиционна банка. Очаква се до края на месец март споразумения да бъдат подписани с УниКредит Булбанк, Банка ДСК, ОББ, Банка Пиреос, СИБАНК и Интернешънъл Асет Банк .
НГФ разшири и доразработи продуктовата си гама, като увеличи сумите и сроковете по гаранциите. Така срокът на гаранциите по инвестиционни кредити за стартиращи предприятия и предприятия с история над 1 година се увеличава от 10 на 15 години. При програмата за подкрепа на достъпа до оборотни средства е увеличен размерът на гаранцията от 250 хил. лв. на 300 хил. лв. Размерът на гаранциите по оборотни кредити за експортни сделки на предприятия с годишен оборот над 2 млн. лв. е увеличен от 250000 лв. на 500000 лв.
През 2010 г. Националният гаранционен фонд подкрепи кредити, отпуснати на български малки и средни предприятия за над 130 млн. лв. Планът на фонда за 2011 г., който е съгласуван с банките партньори, е да бъдат издадени нови гаранции за минимум 80 млн. лева по кредити за 160 млн. лева.
 

Финанси
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *