Гастрольори печелят от ножицата в цените

Най-много пътуващи работници има сред строителите и обслужващия персонал – камериери, сервитьори, готвачи. Хората, които пътуват до работа и обратно с километри, обаче успяват да купят много повече неща от съгражданите си.

Например във Видин с една месечна заплата купуват 100 кг сирене. Той е сред най-бедните градове у нас, където възнаграждението е 276 лева – два пъти по-малко в сравнение с възможностите на софиянец. Цената на живота за столичани обаче е много по-висока. Например те плащат за билетче за градския транспорт около 70-80 ст. В същото време в Хасково, където заплатата е 220 лв., талончето за рейс струва 40 ст. Същото се отнася и за цените на дънките, обувките и услугите.

Пловдивчани се подстригват за около 5 лв. Фризурата в столицата излиза поне 10 лв. без изсушаване. Свинското в Стара Загора пък е по 7,50 лв. килото, а в София се намира между 8 и 11 лв. Най-скъпите обувки в Града на липите са около 120 лв. Това е цената, от която почват качествените патъци в столицата.

Жилищата в Смолян се предлагат за 790 лв. на квадрат, в Пловдив – за около 1050 лв., докато в София най-ниската цена е около 1300 лв. на кв. м.

Бургазлии ще похарчат цялата си средна месечна заплата, ако наемат две гарсониери и ходят всеки ден на фризьор. Наемът на едностаен апартамент в морския град е 150 лв., а на подстрижката около 6 лв. Срещу месечната си надница колегите им от София обаче могат да наемат само една гарсониера, която излиза поне 150 евро, и ще могат да ходят на фризьор през ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *