Георги Ангелов: Правителството просто иска да харчи повече

По думите му правителството „просто иска да харчи повече“.

Той цитира информация, разпространена в медиите, според която към новото министерство на инвестиционното развитие ще бъдат насочени няколкостотин милиона лева, „с които да се планират нови проекти“. „С толкова пари могат да бъдат построени няколко магистрали, не само да се планира,“ коментира Ангелов.

Според него друг пример за немотивирани разходи е решението за отпускане на 27 милиона лева за ВМЗ- Сопот.

„Просто се наливат едни пари без да се прави необходимата реформа. Лош знак е, че министърът обеща да търси поръчки за ВМЗ. Вместо да се занимава с едно предприятие, може да създаде по-добра бизнес среда за десетки хиляди други, които ще осигурят работа на много повече хора“, подчерта икономистът.

Според него основният въпрос е дали има цялостна визия както за развитието на икономиката, така и за здравеопазването и за останалите сектори.

Ангелов коментира и проведените днес преговори за изграждането на „Южен поток“. Той подчерта, че от една страна има заявено желание за борба с монополите, а от друга безпроблемно се дава съгласие на монополиста в газовите доставки Газпром да построи още една тръба, която да минава през България.

По думите му при преговорите за „Южен поток“ размерът на транзитните такси трябва да бъде такъв, че да компенсира иска от 1 милиард за АЕЦ „Белене“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *