ГЕРБ отказа да проверява Калина Илиева със специална комисия в парламента

София /КРОСС/ Мнозинството в парламента отхвърли искането на социалистите в програмата на парламента през тази седмица да бъде включена точка за създаването на временна анкетна комисия, която да провери всички факти около назначаването и работата на бившата шефка на Държавен фонд „Земеделие“ Калина Илиева, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС.
Предложението на Коалиция за България беше подкрепено от ДПС и Синята коалиция, но депутатите от ГЕРБ и Атака гласуваха „против“ или „въздържал се“.
Не беше подкрепено и искането на лидера на РЗС Яне Янев да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов във връзка с използването на специални разузнавателни средства. Според Янев обаче това означава, че депутатите от мнозинството са съгласни да бъдат подслушвани незаконно, защото министър-председателят назначава проследяването на хора от висшия ешелон на властта. Ако Бойко Борисов иска да пусне огромни уши пеленгатори, за да слухти в държавата, парламентът е за това – за да ги подреже. Борисов е един мутант между Царя и Тодор Живков, но дори и те не си позволяваха подобни безобразия, коментира Янев.
Да бъде изслушан министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов за прилагането на нормативната уредба за СРС-тата, пък поиска независимият депутат Емил Василев. Неговото искане също беше отхвърлено.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *