Германската полиция разследва възможен умишлен акт за заразяването с Е.коли

Заразата се разпространи в 12 държави и вследствие на нея са потвърдени 19 смъртни случая, като днес беше съобщено за 20-ти вероятен смъртен случай. Докато властите продължават да разследват източника на заразяването, германският национален институт „Роберт Кох“ проучва във връзка със заразата пристанищен фестивал, провел се в Хамбург от 6 до 8 май.
Сред последните, заподозрени попадна един ресторант в град Любек в северна Германия. Седемнайсет от заразените са били гости на ресторанта между 12 и 14 май. Други 30 души, които са участвали в профсъюзен семинар в Любек по това време също са се заразили с мутиралия щам. Там са заразени и седемте датчани.
В момента представители на института „Роберт Кох“ извършват щателен анализ на всички продукти, използвани в ресторантската кухня през последните три седмици, спазването на хигиенните норми при приготовлението на храната и кои са доставчиците на ресторанта.
По-голямата част от заболелите в Хамбург, където е един от центровете на заразата, са посетили между 6 и 8 май празника на хамбурското пристанище, където са се били събрали повече от милион души от цяла Германия. Там те са консумирали наденички от разположените наоколо павилиони. Седмица по-късно първите пациенти със стомашно-чревни оплаквания са били регистрирани от университетската клиника в Хамбург „Епендорф“, като до този момент техният брой възлиза на 43 само в тази клиника.

Финанси



Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *