Гласуват повторно Закона за съдебната власт

Законът за съдебната власт беше върнат в парламента, след като президентът Росен Плевнелиев наложи първото си вето на текстовете от закона, които предвиждаха след изтичането на мандатите на членовете на ВСС и инспекторите от Инспектората към ВСС те да бъдат назначавани на позиция по-висока от тази, която са заемали преди избирането им. С гласуваното първо вето на държавния глава преди дни депутатите върнаха закона за повторно разглеждане.
Работата на депутатите ще продължи с гласуването на другото вето на президента върху Закона за горите. Росен Плевнелиев наложи вето върху закона след продължителни протести на природозащитници. Управляващите от своя страна обещаха, че докато не бъде постигнат пълен консенсус с еколозите по спорните текстове, законът да не бъде приеман.
Парламентарната комисия по земеделие и гори вече уважи ветото на президента и в доклада си пред депутатите на днешното заседание председателят на комисията Десислава Танева ще мотивира решението на комисията – Законът за горите да бъде върнат за ново разглеждане.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *